GVB start proef met reizen op rekening

Tramlijn 13, GVB, tram

De GVB is dinsdag gestart met de proef ‘Achteraf Betalen voor Consumenten’. Reizigers kunnen hiermee op rekening reizen en pas aan het einde van de maand de kosten voor hun ritten met het openbaar vervoer betalen. De proef duurt tot 31 maart 2015 en is bedoeld voor reizigers vanaf achttien jaar die een persoonlijke of anonieme OV-chipkaart hebben. 

Met reizen op rekening hebben reizigers geen saldo meer op hun OV-chipkaart nodig. In plaats daarvan krijgen ze aan het einde van de maand een factuur opgestuurd. Het reisbedrag wordt vervolgens automatisch van de bankrekening afgeschreven. Reizigers die niet hebben uitgecheckt kunnen dit zelf herstellen voordat het geld afgeschreven wordt.

Reizen

Door middel van het op rekening reizen wordt het eenvoudig om een vergeten uitcheck te herstellen. Klanten kunnen immers zelf online alsnog uitchecken. Als reizigers dit vergeten ontvangen zij een waarschuwing op de factuur. Zo kan een gemiste uitcheck alsnog achteraf online gecorrigeerd worden.

De proef van de GVB volgt na een eerdere pilot van de RET, die zes maanden duurde. RET liet begin oktober al weten reizen op rekening voor al haar klanten mogelijk te willen maken, naar aanleiding van de succesvol gebleken proef die zij samen met Trans Link Systems uitvoerde. Vanaf januari 2015 is het voor alle RET-reizigers dan ook toegankelijk.

Proef

Gezinnen kunnen met maximaal 6 OV-chipkaarten, waarmee regelmatig op saldo wordt gereisd, koppelen aan één betaalaccount en met één factuur maandelijks betalen, zo laat de GVB weten. Aanmelden voor de proef kan via gvb.nl/abc.

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.