Tweede Kamer wil geen fusie Connexxion en Veolia

Connexxion, buurtbussen, taxi

DEN HAAG – Een Kamermeerderheid wil dat de regering ‘alles binnen haar mogelijkheden doet’ om de beoogde fusie tussen de Franse vervoersbedrijven Veolia Transport en Transdev te blokkeren.

De ondernemingen zijn in Nederland actief via dochterbedrijven Connexxion en Veolia Transport. Kartelwaakhond NMa gaf eerder het groene licht voor de fusie.

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) liet een week geleden nog weten geen reden te zien om de fusie te blokkeren. Ze sprak zorgen tegen dat het fusiebedrijf straks te groot wordt op de Nederlandse markt, wat slecht zou kunnen uitpakken voor reizigers en werknemers.

Connexxion is op de Nederlandse markt aanwezig in het openbaar vervoer met bussen, treinen, boten en trams. Verder rijdt het bedrijf touringcars, taxi’s en ambulances. Veolia onderhoudt ferry-, bus- en treinverbindingen in Nederland en rijdt regiotaxi’s.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Tweede Kamer wil geen fusie Connexxion en Veolia”

Jan Zaaijer|10.02.11|17:11

Bij de behandeling, destijds, van de Wp 2000 heeft de Tweede Kamer ervan afgezien een speciaal marktmachtartikel in de wet op te nemen. De regering had dat wel voorgesteld. Het was de bedoeling een marktaandeel in het regionale openbaar vervoer van meer dan 30% tegen te gaan. Maar de Tweede Kamer wilde dat niet. Men liet het over aan de NMa. Ik denk dat je daar nu niet op terug kunt komen. Alles heeft zijn tijd.

joke|10.02.11|11:21

geen fusie geen nieuwe ritten voor ons jammer anders kon ik helemaal de ww uit dan ging ik weer naar me 40 uur

Alfred Bosman|09.02.11|10:55

Volgens mij is er nog genoeg concurrentie in de markten waarin zij oppereren. Ik zie het probleem niet echt.