VerkeersNet Journaal: actie nodig voor verkeersveiligheid

VerkeersNet Journaal

Het hoge aantal verkeersdoden vereist dringend actie. Die oproep kwam vorige week van de Verkeersveiligheidscoalitie. Maar welke acties zijn noodzakelijk? En hoe bepaal je waar de meeste winst te behalen is? Vanmiddag bespreken we met Marianne Dwarshuis namens de Verkeersveiligheidscoalitie en Richard van de Werken van Hastig welke concrete acties mogelijk zijn.

Een journaal volledig gericht op verkeersveiligheid dus. U kunt het journaal vanmiddag om 14 uur live bekijken via deze link.

Onderwerpen

In 2020 vielen er elke dag twee verkeersdoden en bijna 58 gewonden in het verkeer. Daarom is het noodzakelijk dat de landelijke overheid dringend actie onderneemt. Om welke acties gaat het dan? En hoe kan het nieuwe manifest ervoor zorgen dat het tijd ditmaal gekeerd wordt? Daarover praat Marianne Dwarshuis namens de Verkeersveiligheidscoalitie.

We praten hiernaast over de Urban Safety Ratio met Richard van de Werken van Hastig. Deze geeft voor elke gemeente in Nederland aan wat het risico op letselongeval is op 30 en 50 kilometer-wegen. In deze tool kunnen gemeenten duidelijk zien waar de grootste winst te behalen valt.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.