Verkeersveiligheid

Utrecht gaat brom-en snorfietsen ‘flitsen’ op het fietspad

Beeld: een scooter in Utrecht
as sinds 2023 moet de snorfiets op sommige plekken in Utrecht op de rijbaan rijden. Foto: Shutterstock, UA-pro

De gemeente Utrecht gebruikt vanaf 15 april een mobiele kentekencamera om te controleren of brom- en snorfietsers op de rijbaan rijden. Uit metingen blijkt dat ongeveer driekwart van de brom- en snorfietsers nog op het fietspad rijdt op plekken waar dat niet is toegestaan. En dat is onveilig, zo vindt wethouder Lot van Hooijdonk.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink

1 reactie op “Utrecht gaat brom-en snorfietsen ‘flitsen’ op het fietspad”

ReindeR Rustema|16.04.24|15:42

Op de illustratieve foto staat geen snor- of bromfiets maar een motorfiets. Een Piaggio MP3 (van 3 wielen) en 300 van de cilinderinhoud. Dat is toch wel 6x meer dan die van een snorfiets. https://en.wikipedia.org/wiki/Piaggio_MP3