onderzoek

Voetgangers en fietsers geven meer geld uit tijdens het winkelen

Beeld: fietsers rijden door Utrecht
Foto ter illustratie Shutterstock, Rosanne de Vries

Bezoekers die met met de fiets of lopend gaan winkelen in een centrumgebied geven minder geld uit dan bezoekers die met de auto komen, maar komen veel vaker. Dat blijkt uit onderzoek van Platform Binnenstadsmanagement, BRO en Movares. “Over een langere periode betekent dit dat deze bezoekers veel meer geld uitgeven in centra dan vaak wordt gedacht.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink

1 reactie op “Voetgangers en fietsers geven meer geld uit tijdens het winkelen”

ReindeR Rustema|01.02.24|18:07

Oh, als binnenstadbewoner schijnt het leven van de buitenwijken wel door in de tekst. Af en toe met de auto inkopen doen en verder binnen blijven, in de eigen tuin of naar autobestemmingen rijden in autoland. Van die plekken die alleen met een MyWheels te bereiken zijn. Brrr. Wel zo fijn dat alle bestemmingen hier in de stad dichtbij zijn. Kunnen we ons geld hier uitgeven, we zijn er al! We wonen op de bestemming.