file

ANWB waarschuwt voor storm Ciarán, geeft thuiswerkadvies

Een auto rijdt door een plas. Foto ter illustratie Shutterstock, LeManna
De ANWB adviseert mensen om donderdag thuis te werken vanwege storm Ciarán. Door sterke wind en regen kunnen er langere files dan gebruikelijk ontstaan.

Een woordvoerder van de ANWB zegt dat bij regen en wind vertraging snel kan oplopen. “Door regen houden automobilisten meer afstand en door de verwachte wind kan het extra onstuimig worden.” Eerder deze week benadrukte Rijkswaterstaat hetzelfde punt. De overheidsorganisatie waarschuwde voor een drukkere avondspits door het ingaan van de wintertijd en het herfstweer.Daarnaast kunnen incidenten ervoor zorgen dat files langer worden en de vertraging oploopt. De woordvoerder wijst op de mogelijkheid dat bomen omvallen en op de weg terechtkomen. “Veel bomen staan nog in het blad en vangen daardoor meer wind.” Het is moeilijk te voorspellen hoeveel hinder het verkeer zal ondervinden. “Het is maar net waar iets gebeurt”, aldus de woordvoerder.

De ANWB roept mensen daarom op om te kijken of ze kunnen thuiswerken en om de verkeersinformatie goed in de gaten te houden. “Er gaan zeker files ontstaan”, zegt de woordvoerder.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Laura Houtenbrink

Bron: ANP