Go Sharing

Ridderkerk brengt deelscooters terug met verbeterde handhaving

Deelscooter van Go Sharing
Een deelscooter van GO sharing

GO Sharing biedt in Ridderkerk weer deelscooters en e-bikes aan. Dat meldt het Ridderkerks Dagblad. Vorig jaar had de aanbieder deze weggehaald, omdat ze te weinig gebruikt werden en er sprake was van vandalisme. Ook waren er veel klachten over verkeerd geparkeerde scooters. 

Dit keer verwacht de gemeente dat er minder overlast zal zijn. Dit komt omdat zij deelmobiliteit heeft opgenomen in haar Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Hierdoor kan beter worden gehandhaafd op verkeerd gebruik van de scooters. Ook is er een vergunningsstelsel ingevoerd, waarbij meer ruimte is voor fietsen dan voor scooters. GO Sharing mag maximaal 25 scooters en 40 e-bikes aanbieden.

Servicegebieden

Eerder werden de servicegebieden in Ridderkerk al verkleind en kwamen er meer parkeervakken voor de scooters. Bij waterbushalte de Schans is een locatie toegevoegd om overstappen makkelijker te maken.

De gemeente verheugt zich met de terugkomst van de scooters: “Wij willen deelmobiliteit blijven stimuleren. De tweewielers zijn een uitkomst voor gebieden die met openbaar vervoer minder goed bereikbaar zijn.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink