MaaS Congres 2019: 12 februari 2019 in De Doelen in Rotterdam

MaaS Congres 2018 is druk bezocht. Foto: VERKEERSNET

Mobility as a Service. Inmiddels ziet bijna iedereen in dat dit innovatieve mobiliteitsconcept de toekomst is. Grootse plannen en lovende woorden klinken overal. Er wórden ook grote stappen gezet, maar er is nog genoeg werk aan de winkel. Het MaaS Congres 2019 gaat verder waar de succesvolle 2018-editie eindigde. Doel is om voorbij de intentie te gaan en écht stappen mogelijk te maken. Het MaaS Congres, dat georganiseerd wordt door VerkeersNet, vindt plaats op 12 februari 2019 in congresgebouw De Doelen in Rotterdam.

De zeven regionale MaaS-pilots krijgen vorm, apps ontwikkelen zich en de wil bij partijen om samen te werken groeit steeds meer. Tegelijk is de weg naar MaaS nog lang. Wie neemt de leiding? Het delen van data blijft een issue. Wat is de oplossing? Wie is de reiziger en wat wil die eigenlijk? Welke transitie maken mobiliteitsaanbieders door? Wat is er voor nodig zodat MaaS de bereikbaarheid verbetert? Op deze thema’s gaat het MaaS Congres 2019 dieper in. Houd de website in de gaten voor updates over het programma.

Call for papers

Het is nog steeds mogelijk om een paper in te sturen voor het MaaS Congres. Dat moet wel snel gebeuren: de deadline verstrijkt dinsdag 20 november. Partijen die denken met hun kennis, ervaring of onderzoek een bijdrage te kunnen leveren, kunnen hun paper (of een samenvatting daarvan) insturen via de website van het MaaS Congres. De inzenders van de beste bijdragen worden uitgenodigd om hun ideeën uit te werken en om een presentatie te verzorgen op het congres.

Het MaaS Congres is dé plek om te netwerken, om op de hoogte gehouden te worden over de laatste ontwikkelingen in de sector én om er over mee te denken. Deelnemers zijn onder meer concessieverleners, vervoerders, leasepartijen, politici, toeleveranciers, adviesbureaus en mobiliteitsdeskundigen bij de landelijke, regionale of lokale overheid.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.