Drenthe krijgt ‘hunebed highway’

Hunebed. FOTO Wikimedia
Hunebed. FOTO Wikimedia

Nederland krijgt er een nieuwe historische route bij. De Drentse provinciale weg N34, die loopt van Zuidlaren tot Coevorden, wordt op 9 juli officieel omgedoopt tot HUNEBED HIGHWAY N34, meldt de provincie. De weg moet een evenknie worden van de zogeheten Route Napoleon in Frankrijk en Route 66 in de VS.

“Het bekt goed en de vlag dekt de lading. Van de 53 hunebedden in Drenthe staan er 47 aan de N34. Zie dit maar als een toeristische impuls met het doel meer bezoekers naar het gebied te trekken”, zegt gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe.

Imago versterken

De ambitie van de provincie is de huidige leisure-omzet (1,2 miljard euro) verder te laten groeien. “Niemand die tussen Zuidlaren en Coevorden de N34 op rijdt kan straks om de blauw-rode borden heen. Behalve aan de N34 zelf worden ze ook aan de toeritten geplaatst” aldus Brink. Langs de weg moeten ook zo veel mogelijk elementen zoals zwerfkeien komen die het imago versterken

Drenthe heeft inmiddels borden met het gelijknamige logo laten maken. “Binnenkort staan ze er”, garandeert Brink. De contouren van het logo op de borden zijn die van Route 66.

Onderwerpen: , ,

Auteur: ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.