Wino Aarnink en Ruth Clabbers volgen Hellen van Dongen op bij ministerie

van Dongen vertrekt als directeur Openbaar Vervoer en Spoor en plaatsvervangend directeur-generaal Bereikbaarheid

Wino Aarnink volgt per 22 mei Hellen van Dongen op als directeur Openbaar Vervoer en Spoor bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ruth Clabbers volgt haar per 1 april op als plaatsvervangend directeur-generaal Mobiliteit daar.

Van Dongen maakte begin dit jaar bekend aan de slag te gaan als plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Van Dongen was sinds september 2014 directeur Openbaar Vervoer en Spoor, en sinds medio 2016 tevens plaatsvervangend directeur-generaal Bereikbaarheid bij het ministerie. Het bestuursonderdeel dat daar bij hoort, is in de tussentijd van samenstelling en naam veranderd en heet inmiddels Mobiliteit.

Clabbers blijft naast haar nieuwe functie tevens directeur Wegen en Verkeersveiligheid bij het ministerie. Ze was eerder directeur directie Arbeidsmarktfraude en directie Opsporing bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Daarvoor was zij onder andere directeur Nationale Veiligheid bij de Nationaal coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid bij het ministerie van JenV en plaatsvervangend directeur Politie en Veiligheidsregio’s bij het ministerie van BZK. Ruth Clabbers studeerde Bedrijfskunde aan de Universiteit Nijmegen.

Rijkswaterstaat

Aarnink is momenteel directeur Netwerkontwikkeling bij Rijkswaterstaat Midden-Nederland. Hij begon zijn loopbaan bij het ministerie van Landbouw. In 2004 maakte hij de overstap naar het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat, waar hij begon bij als projectleider Ruimte voor de Rivier. Later werd hij afdelingshoofd en plaatsvervangend directeur Waterveiligheid. In 2012 werd hij afdelingshoofd Aanleg Weginfrastructuur en plaatsvervangend directeur Wegen en Verkeersveiligheid. Wino Aarnink studeerde Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen in de richting Hydrologie en Waterbeheer.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.