Keypoint trekt zich terug als raamcontractant IMMA

immaKeypoint trekt zich terug als raamcontractant IMMA. Dat is een soort keurmerk van de overheid voor bureaus die zich bezig houden met gedragsbeïnvloedingsprojecten.

In IMMA zijn door de overheid regels vastgelegd over hoe gedragsbeïnvloedingprojecten als spitsmijden en fietsstimuleringsprojecten systematisch moeten worden aangepakt. Onder meer omdat dan achteraf is vast te stellen of ze effect hebben gehad. Tot nu toe ontbrak het daar vaak aan. Ook zijn er afspraken in vastgelegd omtrent de privacy van de deelnemers aan dergelijke projecten.

Bureaus die het IMMA hebben onderschreven, krijgen een voorkeurbehandeling bij het aanbesteden van dergelijke projecten. Inmiddels hebben een kleine 20 bureaus zich daarvoor aangemeld.

Een aantal van die bureaus werkt echter in opdracht van de overheid rechtstreeks aan Beter benutten projecten die hier raakvlakken mee hebben. Zo ook Keypoint, die hierover vragen kreeg. ‘Enkele malen zijn er vragen aan ons gesteld door overheden en marktpartijen hoe onze rol binnen Beter Benutten zich verhoudt tot onze IMMA inschrijving’, aldus het bureau. ‘Bij iedere minicompetitie die is uitgevraagd binnen IMMA hebben we telkenmale de belangen zorgvuldig afgewogen en zijn derhalve op zeer weinig uitvragen ingegaan. Ondanks dat we op geen enkele wijze een belangenverstrengeling hebben gehad, hebben we wel gemeend duidelijkheid te moeten scheppen om verwarring te voorkomen.’

Daarom is Keypoint nu uit IMMA gestapt en zal men IMMA gerelateerde vragen binnen Beter Benutten alleen vanuit overheidszijde begeleiden, aldus de verklaring van het bureau.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.