Vervoerskosten in de thuiszorg beperken

thuiszorgSamen met een vijftal zorginstellingen is Twente Mobiel aan het onderzoeken of de vervoerskosten in de thuiszorg kunnen worden verminderd.

In Twente werken vele duizenden medewerkers in de thuiszorg. Het gaat om fulltimers en vooral parttimers. Een aanmerkelijk deel van de medewerkers rijdt in de spits met de auto naar cliƫnten. Medewerkers krijgen in veel gevallen een aantrekkelijke kilometervergoeding. Het autogebruik is relatief hoog, terwijl de meesten in de regio wonen.

Met de werkgroep met daarin Livio, Carintreggeland, Medlon, Zorgfederatie Oldenzaal en Twentse Zorgcentra gaat Twente Mobiel bekijken of de kosten van het vervoer kunnen worden verminderd door het autogebruik te ontmoedigen en meer duurzaam vervoer aantrekkelijker te maken.

De werkgroep gaat nu de eerste fase van het project in: inventarisatie van de huidige situatie zakelijk vervoer. Dat houdt in: aantal medewerkers, vervoerswijzen, kilometers, postcodes medewerkers, etc. Na deze inventarisatiefase worden er gezamenlijk oplossingen bedacht, die bij enkele teams (per organisatie) kunnen worden ingezet.

Het thuiszorg project is ingediend als Beter Benutten maatregel bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.