12 Beter Benutten- en MIRT-regio’s aan de slag met Mobiliteitsscan

Er is een overeenkomst getekend tussen CROW en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu voor de financiering en het gebruik van de Mobiliteitsscan en de module Bereikbaarheidsindicator voor Beter Benutten- en MIRT-regio’s.

Met de overeenkomst is het voor 12 Beter Benutten-regio’s mogelijk om licenties van de Mobiliteitsscan en de module Bereikbaarheidsindicator kosteloos te gebruiken voor Beter Benutten-projecten. Ook voor 8 MIRT-regio’s is deze financiële ruimte gecreëerd. De 8 MIRT-regio’s zetten de scan in voor MIRT-onderzoeken.

De regio’s zijn zelf verantwoordelijk voor het investeren in trainingen en de aanschaf van aanvullende modules zoals importeren van verkeerskundige data en extra helpdeskondersteuning. Doelstelling is dat deze zomer alle regio’s getraind zijn om aan de slag te gaan met de Mobiliteitsscan van CROW. Gebruikers krijgen met de Mobiliteitsscan van CROW meer inzicht in verkeersituaties op het gebied van mobiliteit en ruimtelijke ordening.

De scan maakt de effecten van beleid en maatregelen inzichtelijk, spoort de oorzaken en gevolgen van problemen en verkeersknelpunten op en geeft spelenderwijs inzicht in de gevolgen van ruimtelijke- en mobiliteitsingrepen. Verder zorgt de scan voor duidelijke communicatie met burgers en bestuurders door visuele presentatie en bespaart kosten, doordat men zelf analyses en berekeningen kan maakt.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.