Nieuwe versie OmniTRANS

Data_tabIn samenwerking met Nederlandse en buitenlandse universiteiten is gewerkt aan een nieuwe versie van OmniTRANS. De 6.1 versie onderscheidt zich door een vernieuwde gebruikersinterface, meer snelheid bij modelontwikkeling en betere inzichtelijkheid van de resultaten.

De uitgebreide module StreamLine deelt de vervoersvraag snel dynamisch toe aan het netwerk rekening houdend met vertragingen op kruispunten. Dat is vooral voor het stedelijk gebied interessant. De module is offline inzetbaar, maar ook online in real time voorspellingssystemen. Hierdoor is inzichtelijk wanneer en op welke locaties het netwerk vastloopt, ook door toepassing van animaties.

Bijzonder is de mogelijkheid om dynamische verkeersmanagement maatregelen zoals DRIPs, TDI’s en variabele rijstroken en –snelheden toe te passen. Daarnaast wordt bij toedeling van verkeer aan OV-diensten rekening gehouden met de capaciteit van bussen, trein, trams en metro.  OmniTRANS wordt uitgebracht door de Goudappel spin-off DAT.Mobility.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.