Ook provincie Groningen voorzien van fietsknoopunten

Als een van de laatste provincie is nu ook Groningen voorzien van een dekkend net van fietsknooppunten. Er zijn op ruim 500 locaties knooppunten voorzien van bebording en een informatiepaneel met overzichtskaart.

Het totale plan kost 1,3 miljoen euro, waarvan een groot deel gefinancierd wordt uit het Interreg-programma van de Europese Unie. Fietsers kunnen nu ook in Groningen zelf hun route uitstippelen met een speciale digitale routeplanner op het internet, een app of met een gekochte routekaart. In het nieuwe netwerk zijn de verschillende bewegwijzerde ANWB-fietsroutes en de trajecten van de landelijke lange-afstandfietsroutes (LF-routes) opgenomen.
Met de officiƫle opening van het fietsknooppuntennetwerk Groningen is zo goed als heel Nederland met fietsknooppunten bedekt. Alleen een deel van Flevoland ontbreekt nog.

Ook is Groningen toegevoegd aan de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Daarmee is deze landsdekkend. Overigens hebben de zuidelijke provincies daarnaast ook nog een eigen fietsplanner ontwikkeld.

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.