Maximumsnelheid op hectometerpaaltjes provinciale wegen

De Provincie Limburg gaat bordjes met maximumsnelheidaanduiding op hectometerpaaltjes langs de provinciale wegen buiten de bebouwde kom plaatsen. Ook wordt bewegwijzering op turborotondes aangepakt.
Dit zijn resultaten van het wegbelevingsonderzoek dat de ANWB, samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) in opdracht van de Provincie in het voorjaar van 2010 deed.
Uit het onderzoek bleek dat bij de weggebruikers vaak onduidelijk is welke maximumsnelheid geldt. Daarom gaat de Provincie ook bekijken of het terugplaatsen van een maximum snelheidsbord bij het binnenrijden van de bebouwde kom wenslijk is. Daarover gaat men in overleg met de gemeenten.
Ook de (turbo)rotondes leverden de nodige aandachtspunten op. Door de onderzoekers werden opgemerkt dat de bewegwijzering vaak niet duidelijk is. Dit is wel opmerkelijk omdat de bewijzering voldoet aan de landelijk gestelde norm. Desondanks zal de Provincie deze bevindingen in het landelijk overleg op de agenda zetten om te bezien welke verbeterpunten hieruit opgemaakt kunnen worden.
Tot slot zagen de ANWB-ers vaak dat de borden met de aanduiding van wegwerkzaamheden er nog stonden terwijl deze al beƫindigd waren. Hierop zal de Provincie ook alerter toezien.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.