Oprichter terug als CEO

AutoBinck koopt andere aandeelhouders SnappCar uit

Deelauto van SnappCar
Deelauto van SnappCar. Foto: Shutterstock/hollandfoto

AutoBinck Group is volledig eigenaar van SnappCar, het grootste autodeelplatform van Nederland, geworden. Daarmee gaat het eigenaarschap van honderden aandeelhouders naar één. SnappCar-oprichter Victor van Tol is terug als ceo.

AutoBinck was al aandeelhouder vanaf de start van SnappCar in 2011. Het ‘portfoliobedrijf’ in energie en mobiliteit heeft een omzet van ongeveer 1 miljard euro en is met meer dan 1.700 medewerkers actief in 31 landen.

Volgens vakwebsite Automotive Online bracht grootaandeelhouder AutoBinck eerder dit jaar een bod uit van 1,2 miljoen euro om de resterende voor 45 procent van de aandelen op te kopen. Het bod is een fractie van wat de aandeelhouders oorspronkelijk hebben ingelegd. Autobinck doet geen uitspraken over het bod.

Potentie

Paul Zekhuis, ceo van AutoBinck Group: “Wij zien potentie in de markt van deelauto’s, waar steeds meer mensen gebruik van maken. Het delen van auto’s wordt bovendien steeds relevanter in grote steden.”

In de afgelopen vier jaar verdubbelde het gebruik van deelauto’s via SnappCar, meldt het bedrijf. “Één deelauto vervangt gemiddeld zeven auto’s die anders 23 uur per dag geparkeerd staan.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group