Bijna 30 miljoen geïnvesteerd in Whim-ontwikkelaar MaaS Global

MaaS-app Whim BEELD MaaS Global
MaaS-app Whim BEELD MaaS Global

MaaS Global, de Finse ontwikkelaar van de bekende Mobility as a Service-app Whim, heeft een flinke investering gekregen: 29,5 miljoen euro. MaaS Global breidt zijn activiteiten volgend jaar uit naar nieuwe markten in Europa, Japan, Singapore en Noord-Amerika.

MaaS Global is opgericht in 2015 en is naar eigen zeggen het eerste bedrijf in de wereld op het gebied van MaaS. In november 2017 heeft Maas Global de mobiliteitsapp Whim geïntroduceerd en sindsdien is de app al voor meer dan zes miljoen reizen gebruikt. Whim werkt op dit moment in Helsinki, Birmingham, Antwerpen en Wenen. Whim brengt het openbaar vervoer, stadfietsen, taxi’s en huurauto’s samen in een app voor een vast maandtarief.

Achter het bedrijf zit een grote groep investeerders. Nieuw aangesloten partijen zijn beleggingsmaatschappij BP Ventures, Japanse vastgoedmaatschappij Mitsui Fudosan, Mitsubishi Corporation en beleggingsfonds Nordic Ninja. De eerdere investeerders hebben ook deelgenomen aan deze nieuwe investeringsronde. In totaal steken alle aandeelhouders nu 53,7 miljoen euro in het bedrijf.

Nieuwe markten

“Wij zijn enthousiast over deze belangrijke en ervaren investeerders. Door de nieuwe investeringen hebben wij alles wat nodig is voor succes en om onze handel uit te breiden naar nieuwe markten”, vertelt Sampo Hietanen, de algemene directeur en oprichter van MaaS Global.

De nieuwe investeerders werden volgens hem aangetrokken door de globale groeipotentie. Op de MaaS-markt verwacht hij een groei tot 500 miljard euro omzet vóór 2030.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.