Flextaxi

Zeeland niet bang voor ‘spooktaxi-scenario’

Provinciehuis Zeeland
Provinciehuis Zeeland. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Iris van den Broek

De Zeeuwse Gedeputeerde Staten verwachten geen significant reizigersverlies als de flextaxi bepaalde buslijnen vervangt. Dat zegt het provinciebestuur op vragen die eind vorig jaar zijn gesteld door PvdA-GroenLinks, SP en PvZ (Partij voor Zeeland). De drie partijen verwachten dat in totaal 666.539 reizigers afhaken als vaste buslijnen verdwijnen. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

1 reactie op “Zeeland niet bang voor ‘spooktaxi-scenario’”

Stef Bouwhuis|25.01.24|17:27

Misschien is het niet onhandig uit tr leggen wat het verschil is tussen de flextaxi en de haltetaxi is.

Ik kan me zo voorstellen dat passagiers zich via een app maximaal 30 minuten van te voren moeten voormelden voor een tijd en een locatie. Daarmee moet een planning kunnen werken. Die zou zelfs de melder een afwijking van de gemeld tijd moeten kunnen geven en een link naar het live volgen naar het voertuig die hen gaat vervoeren.