Lachgas inhalerende taxichauffeur snijdt politievoertuig af

Politiewagen
Bron: politie.nl

Agenten van het politieteam Hoofdwegen werden afgelopen weekend afgesneden door een taxi waarvan de bestuurder op dat moment lachgas aan het inhaleren was. 

Team Hoofdwegen maakt melding van incident op Twitter. “Vannacht werden wij afgesneden door een taxichauffeur die achter het stuur lachgas aan het inhaleren was. Hij was op dat moment zelfs in dienst”, aldus de tweet. Het incident vond plaats in het Amsterdamse Osdorp.

Het AD citeert een politiewoordvoerder: “Onze collega’s moesten vol in de remmen om niet met de taxi in botsing te komen.” De man sneed het politievoertuig af en gaf geen richting aan. Bij aanhouding bleek dat de chauffeur en zijn passagier op dat moment lachgas aan het inhaleren waren. Volgens de chauffeur was de andere man een klant.

Legaal verkrijgbaar

De taxichauffeur heeft een boete gekregen en zal zich voor het afsnijden moeten verantwoorden tegenover het CBR en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Lachgas veroorzaakt een korte maar sterke roes en is bovendien legaal verkrijgbaar. Het gebruik ervan is de laatste jaren sterk toegenomen, ook door bestuurders van voertuigen. Het aantal verkeersongevallen met bestuurders onder invloed van lachgas lijkt dan ook te groeien.

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.