Hier gaat de 25 miljoen voor fietsprojecten in Limburg heen

Den Haag fietser, fietspad, BEELD IenW, Jos Braal
Nederland, Zuid Holland, Den Haag, 28-08-2013. Fietsverkeer op fietspad naast de rijstrook voor auto’s. Meisje op brommer wacht om te kunnen oversteken. Foto: Jos Braal

Voor fietsprojecten stelt de provincie Limburg 25 miljoen beschikbaar. Dat komt naar voren in het Uitvoeringskader Focus op Fiets 2019-2023, dat onlangs is vastgesteld. Hiermee willen Provinciale Staten meer mensen vaker op de fiets krijgen.

In de plannen wordt gepleit voor de uitvoering van (grensoverschrijdende) infrastructurele fietsprojecten. Een ander belangrijk component vormt gedragsbeïnvloeding om het fietsgebruik en de fietsveiligheid te bevorderen. Ook ketenmobiliteit, dus het gebruik maken van verschillende vervoermiddelen tijdens een reis, heeft haar plek in het uitvoeringskader. Evenals snelfietsroutes, die voor goede en snelle verbindingen tussen de verschillende grote steden en campussen moeten zorgen.

Multimodaal

“We gaan vol aan de slag met onder meer een focus op gebruik van de fiets”, zegt gedeputeerde Fiets Carla Brugman. “Ik hoop dat we meer mensen vaker op de fiets krijgen, dat is niet alleen gezonder maar ook beter voor het milieu.” Met dit fietskader bouwen Provinciale Staten (PS) naar eigen zeggen aan beleid dat past in het in 2018 vastgestelde Mobiliteitsplan ‘Slim op weg naar morgen’. Hierin staat een integrale en multimodale aanpak centraal.

Daarnaast accordeerden PS de aanleg van de Leisure Lane in Parkstad. Dat is ‘een aantrekkelijk fietspad’ waarmee mensen het landschap en de cultuur in de regio kunnen ‘beleven’.

Auteur: Jan Pieter Rottier

1 reactie op “Hier gaat de 25 miljoen voor fietsprojecten in Limburg heen”

Pat Rick|21.02.20|16:42

En concreet betekent dit…. ?