WEEK LANGER GEEN TREINEN

Herstel spoor Voorschoten gaat nog langer duren, gevolgen voor trein Leiden-Den Haag

De trein wordt afgezet met schermen. Sander van Vliet / ProMedia Group

Het gaat nog langer duren voordat er weer treinverkeer mogelijk is tussen Leiden en Den Haag. De verwachting was eerst dat de treinen vanaf dinsdag 11 april weer op het traject konden gaan rijden. Dat is nu met een week verschoven en bijgesteld naar dinsdag 18 april. De schade aan het spoor bij Voorschoten is groter dan aanvankelijk gedacht.

Uit een eerste onderzoek van ProRail blijkt dat er extra maatregelen nodig zijn, voordat de berging van de passagierstrein kan beginnen. De goederentrein is inmiddels al wel van de locatie waar het treinongeluk gebeurde weggesleept. Nadat de passagierstrein straks is weggesleept, kan er worden begonnen met het herstel van het spoor.

De schade aan de bovenleiding, het spoor en het aangrenzende station Voorschoten is dermate groot dat het herstel op zijn vroegst pas op 18 april is afgerond. Er is dus een reële kans aanwezig dat het nog langer kan duren. Behalve de schade aan het spoor moet ook de ondergrondse bekabeling worden gerepareerd.

Het ongeval gebeurde dinsdagochtend vroeg door nog onbekende oorzaak. Een medewerker van bouwbedrijf BAM kwam hierbij om het leven en zo’n dertig mensen raakten gewond.

Lees ook:

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl