Uitval

Treinverkeer Noordoost-Nederland hervat na “zware ict-storing”

Treinen staan stil op station Zwolle. Foto: Flickr/Rob Dammers.

Het treinverkeer in Noordoost-Nederland wordt dinsdag vanaf 12.00 uur weer opgestart, zo meldt ProRail. Dinsdagochtend was er een storing in het ICT-systeem van de verkeersleidingpost in Zwolle. Hierdoor was er geen treinverkeer van en naar Zwolle mogelijk. De storing is inmiddels verholpen. Het treinverkeer wordt vanaf 12:00 uur opgestart.

“De uitval van treinen in het gebied tussen Zwolle, Deventer en Hengelo heeft veel impact gehad op reizigers en vervoerders, dat vinden we heel vervelend”, aldus ProRail. “Het kan even duren voordat de treinen weer volgens dienstregeling rijden.”

“We werken met man en macht gewerkt aan een oplossing”, stelt de spoorbeheerder. “Omdat het een zware ict-storing betrof, konden we niet zien waar de treinen op de trajecten zaten. Daarom was het ronduit gevaarlijk om ze te laten rijden en daarom besloten we het treinverkeer in die regio even helemaal stil te leggen. Veiligheid voor de reizigers en het personeel op de treinen staat altijd voorop. Gelukkig is de storing nu opgelost en kunnen de treinen weer gaan rijden.”

Auteur: Sander Van Vliet

Bron: ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.