Defecte treinen

ProRail meldt 450 grote treinstoringen in 2022: “Werk aan de winkel”

NS VIRM-trein staat op Utrecht Centraal. Foto: Flickr.

ProRail meldt dat treinreizigers in 2022 meer last hebben gehad van vertraagde of uitgevallen treinen door storingen dan ooit. Zo kreeg het spoor afgelopen jaar met maar liefst 450 grote storingen te maken. Ook Rijdendetreinen.nl meldt meer storingen in 2022 vergeleken met eerdere jaren. De website noteerde in 2022 totaal 5.499 storingen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

1 reactie op “ProRail meldt 450 grote treinstoringen in 2022: “Werk aan de winkel””

asierts|12.01.23|09:31

Treinstoringen of infrastoringen – dat is wel ff wat anders. Door een storing in de infra of een storing in de trein ontstaat een VERstoring van de treindienst. Voor de goede orde: storing is technisch, verstoring is proces&dienst.

Er is trouwens vooral DENKwerk aan de winkel voor ProRail en Ministerie, dit omdat ProRail tot nu toe geen goed systeemverbeterbeleid heeft om (ver)storingen zeer fors te verminderen. Men is teveel bezig met de oppervlakte en mist de kern: multi systems architecture.