bovenleiding

Treinverkeer van en naar Utrecht ontregeld door stroomstoring

Utrecht Centraal
Foto: Utrecht Centraal station. Ter illustratie. Donald Trung Quoc Don / Wikimedia Commons

Het treinverkeer van en naar Utrecht was zondagavond ontregeld door een stroomstoring op station Utrecht Centraal. NS gaf aan dat er tussen Amersfoort en Utrecht helemaal geen treinen reden. Op de overige trajecten van en naar Utrecht is zeer beperkt treinverkeer.

Volgens NS zat de stroomstoring op de bovenleiding bij en rond Utrecht Centraal. ProRail meldde vlak na het voorval: “Het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal ondervindt hinder van een stroomstoring. Dit zorgt ervoor dat we beperkt treinen kunnen rijden. We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen.”

Niet veel later, omstreeks 20.30 uur kon ProRail melden dat de stroomstoring “grotendeels” voorbij is. “Het treinverkeer zal nog wel even hinder ondervinden van deze storing”, aldus de spoorbeheerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.