Tirol

Voortaan ook via rechtstreekse nachttrein naar wintersportgebied Oostenrijk

Met de trein op wintersport.
Met de trein op wintersport. Foto: TUI

TUI breidt het aanbod treinreizen fors uit de komende winter. In samenwerking met GreenCityTrip introduceert de vakantie-aanbieder de TUI Ski Express. Vanaf december zal deze nachttrein de Oostenrijkse wintersportadressen aandoen. De aanbieders stellen dat de reis naar de Oostenrijkse skiresorts een stuk aangenamer en duurzamer is dan reizen per auto of vliegtuig.

TUI en GreenCityTrip besloten om hun pakket treinvakanties uit te breiden nadat uit onderzoek is gebleken dat 8 procent van de klanten met de trein naar het wintersportadres reist, terwijl 87 procent interesse heeft in een rechtstreekse treinverbinding. Vanaf 23 december tot en met 31 maart volgend jaar, rijdt er voortaan elke vrijdag een nachttrein naar de Oostenrijkse wintersportplaatsen.

Aanvulling aanbod wintersportreizen

Arjan Kers, general manager TUI Nederland: “Voor een aantal bestemmingen is de trein een mooi alternatief vervoermiddel. Vakantiegangers willen vooral comfortabel en gemakkelijk reizen, het is aan ons om dat bij elkaar te brengen. En het moet niet blijven bij goede intenties en mooie woorden, maar we moeten onze reizigers een concreet aanbod doen. Ik zie de TUI Ski Express als een zeer waardevolle aanvulling op ons aanbod wintersportreizen.”

Hessel Winkelman en Maarten Bastian van GreenCityTrip: “Na de start van een succesvolle samenwerking begin van de zomer, zijn we heel blij om met TUI, wintersport per nachttrein groot in de markt te zetten. Wij zijn er van overtuigd dat er veel belangstelling is, een grote partner als TUI maakt dat we het samen bereikbaar maken voor veel wintersporters”.

Vertek vanuit Amsterdam

De zogeheten TUI Ski Express vertrekt vanaf Amsterdam en rijdt via Utrecht rechtstreeks door naar Oostenrijk. De trein komt bij Wörgl Oostenrijk binnen en splitst zich daar in een route naar Tirol en naar het Salzburgerland, waarna de trein bij verschillende wintersportplaatsen stopt. Sinds mei 2022 biedt TUI al zes stedentrips per nachttrein aan naar bestemmingen in Europa.

Dit artikel verscheen eerder op de website van zustervakblad SpoorPro.nl.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.