Stopbussen ingezet

Treinverkeer rond Leiden ontregeld door scheur in een wissel

NS-station Leiden (foto: NS)

Het treinverkeer in de regio rond Leiden is maandag ernstig ontregeld. Er rijden geen treinen tussen Hoofddorp en Leiden Centraal. Tussen Leiden Centraal en Den Haag Centraal rijden minder intercity’s en tussen Amsterdam Sloterdijk en Schiphol rijdt beperkt treinverkeer. ProRail meldt dat de verstoring in ieder geval tot 23.00 uur gaat duren.

Tussen Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Sassenheim en Leiden Centraal rijden stopbussen. Volgens de NS is de extra reistijd op dit traject ongeveer een kwartier.

Door de verstoring is het extra druk in de trein tussen Schiphol en Rotterdam. Op het traject Amsterdam en Lelystad is het ook een stuk drukker.

Tussen Leiden en Den Haag Centraal rijden ook minder intercity’s. De verwachting is dat dit rond 15:00 uur is opgelost en er weer meer intercity’s ingezet kunnen worden.

Wisselpuntstuk

Een scheur in een puntstuk van een wissel is de oorzaak van de problemen. Volgens ProRail komt dat niet vaak voor. “Het kan gebeuren, maar ik heb het niet vaak gezien. Het is toeval dat dit gebeurt”, zegt de woordvoerder van ProRail. ProRail gaat het wisselpuntstuk vannacht vervangen.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.