Kapotte bovenleidingen leggen treinverkeer stil op meerdere plekken

Het treinverkeer is donderdagmiddag op een aantal plekken verstoord geraakt door een kapotte bovenleiding. Rondom Den Bosch rijden er al de hele middag geen treinen nadat een vrachtwagen de bovenleiding lostrok. Vrijdagmiddag rijden er vanaf twee ’s middags helemaal geen treinen meer vanwege storm Eunice die verwacht wordt, hebben NS en ProRail besloten.

De bovenleiding in Den Bosch ging aan het begin van de middag stuk bij het oversteken, terwijl de vrachtwagen nog een kraan omhoog had staan. De schade is groot. Volgens Omroep Brabant zijn de bovenleidingen over een lengte van honderd meter kapot getrokken. Het herstel is al even bezig, maar de NS verwacht dat dat zeker nog tot half twaalf vanavond gaat duren. Tussen ’s-Hertogenbosch – Boxtel en tussen ’s-Hertogenbosch – Tilburg worden bussen ingezet.

Breukelen en Arnhem

Ook tussen Breukelen en Utrecht Centraal rijden er geen sprinters en tussen Amsterdam Centraal en Breukelen rijden er geen sprinters door een defecte bovenleiding. De NS adviseert reizigers om gebruik te maken van de Amsterdamse metro tussen Amsterdam Centraal, Amsterdam Amstel, Duivendrecht, Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Holendrecht. En er rijden stopbussen tussen Utrecht Centraal, Utrecht Zuilen, Maarssen, Breukelen, Abcoude en Amsterdam Holendrecht. De verwachting is dat er rond half elf weer normaal treinverkeer mogelijk is.

Op het traject tussen Arnhem en Emmerich is eveneens geen treinverkeer mogelijk vanwege een treinen defecte bovenleiding. De NS verwacht dat het herstel rond half negen klaar is.

Geen treinen vrijdagmiddag door stormverwachting

Vanwege de extreme wind die vrijdag verwacht wordt hebben de NS en ProRail besloten om de dienstregeling aan te passen. Vanaf twee uur in de middag rijden er helemaal geen treinen meer en in de ochtend is er een aangepaste dienstregeling. De kans op gevaarlijke situaties is te groot, laten NS en ProRail weten. Bomen kunnen op het spoor waaien en ook de storingsploegen lopen grote risico’s als ze moeten ingrijpen bij calamiteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.