Tijdelijk geen treinen rond Rotterdam door brand in tunnel station

Treinverkeer stil na grote brand op Rotterdam Centraal, foto: ANP
Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Het treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal heeft woensdagavond enkele uren stilgelegen vanwege een brand in een tunnel onder een spoor op het station. Rond acht uur meldde de veiligheidsregio dat de brand onder controle was. Een half uur later kon een deel van het treinverkeer weer hervat worden.

De brand brak rond zeven uur uit en werd al snel opgeschaald. Vanwege de hevige rookontwikkeling kregen de omwonenden het advies om hun deuren en ramen gesloten te houden. De rook was goed zichtbaar in de buurt van het station. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Volgens de regionale omroep RTV Rijnmond is de brand ontstaan in een berg afval in een voormalige posttunnel.

Dienstregeling aangepast

In de periode dat de brandweer aan het blussen was reed de NS een aangepaste dienstregeling. Rond half negen kon het treinverkeer weer geleidelijk op gang komen. Dat gebeurde eerst met het treinverkeer richting Den Haag en Utrecht. Daarna zouden de treinen in zuidelijke richting volgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.