Leiden Centraal vijfde station met XL-reisinformatiescherm

Reisinformatischerm Leiden Centraal (foto: ProRail / Gerrit Serné)
Persbericht NS, rechtenvrij

Ook treinreizigers op Leiden Centraal zien voortaan alle vertrektijden en reisadviezen op een groot reisinformatiescherm. Daarmee is dit het vijfde station met zo’n XL-scherm, die door NS en ProRail zijn geplaatst als moderne vervanging van de nostalgische klapperborden.

Het reisinformatiescherm op Leiden Centraal van 6 meter breed en 2 meter hoog hangt er al sinds vorige week. Het scherm stond eerst aan voor een testperiode en werd deze maandag officieel in gebruik genomen.

Centrumzijde

Het scherm toont alle vertrektijden van het komende half uur en hangt voor de poortjes aan de centrumzijde van het station. Bij het kiezen van de locatie is rekening gehouden met de leesbaarheid vanuit alle hoeken van de hal en de looproute van de meeste reizigers naar de treinen.

Ook op Schiphol, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Utrecht Centraal hangt een XL-reisinformatiescherm. Daarmee hebben alle grote stations in Nederland zo’n groot scherm, behalve Amsterdam Centraal. Door de vele ingangen van dat station is er geen centrale plek om een scherm op te hangen.

Lees ook: Vernieuwd klapperbord keert terug op NS-stations

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.