Start nachttrein naar Wenen uitgesteld

Nachttrein van ÖBB (Bron: © ÖBB/Harald Eisenberger)

NS en de Oostenrijkse spoorvervoerder ÖBB stellen de start van de dagelijkse nachttreinverbinding van Amsterdam naar Innsbruck en Wenen uit tot 2021. Oorspronkelijk stond dit gepland op 13 december aanstaande, maar buitenlandse reizen zijn nauwelijks mogelijk door de coronacrisis en de overheidsmaatregelen.

De twee vervoerders willen de nachtverbinding opstarten, zodra reizen naar het buitenland weer beter mogelijk wordt. Wanneer dat precies gaat gebeuren, valt door NS en ÖBB nog niet te zeggen. Reizigers die al een ticket hebben geboekt met de nieuwe verbinding, zullen geïnformeerd worden en kunnen hun geplande reis met de Nightjet kosteloos annuleren.

Nachttrein

Wanneer de trein gaat rijden, rijdt die in ongeveer veertien uur via München en Innsbruck naar Wenen. Daarvoor heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven maximaal 6,7 miljoen euro beschikbaar gesteld om de verbinding tot aan 2024 financieel dekkend te maken. Dit omdat NS altijd gezegd heeft gezegd dat het erg lastig zou zijn om deze verbinding kostendekkend aan te bieden.

De trein zal bestaan uit tien rijtuigen: twee slaaprijtuigen met bedden, vier couchetterijtuigen en vier zitrijtuigen. In september werd een proefrit afgelegd, waarbij de slaaptrein de Duits-Nederlandse grens bij Zevenaar overstak, om de combinatie van de treinstellen en nieuwe locomotieven in beide landen te testen

Lees ook:

Nachttrein naar Innsbruck en Wenen rijdt eind 2020

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.