Dagenlang hinder aan spoor rondom Zwolle door werkzaamheden

NS sprinter op Zwolle
Bron: Marieke

Reizigers moeten in de periode van zaterdag 6 tot en met maandag 22 juli rekening houden met hinder op het spoor rondom Zwolle. Het treinverkeer is ruim twee weken verstoord omdat er werkzaamheden moeten worden uitgevoerd, zoals het vervangen van de sporen en de wissels aan de westkant van het station.  

Zwolle is volgens NS één van de belangrijkste spoorknooppunten van Nederland en cruciaal voor de goede verbinding tussen Noordoost-Nederland en de Randstad. Om die reden is het nodig om de sporen in Zwolle klaar te maken voor de toekomst en de wissels dus ook slimmer in te richten. De huidige werkzaamheden moeten zorgen voor betere overstapmogelijkheden en aansluitingen.

Reisadvies

In het eerste weekend is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Zwolle. Er rijden bussen tussen Zwolle en ’t Harde, Kampen Zuid, Kampen, Meppel, Ommen, Nijverdal en Olst. Tussen Meppel en ’t Harde en tussen Meppel en Kampen Zuid rijden rechtstreekse snelbussen. Op de maandag daarop rijden er bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en ’t Harde, Kampen Zuid, Kampen, Nijverdal en Olst.

In de periode van dinsdag 9 tot en met zaterdag 20 juli en maandag 22 juli rijden er geen treinen tussen Zwolle en ’t Harde, Kampen Zuid en Kampen. Daarom worden hier vervangende bussen ingezet. Bovendien is de dienstregeling tussen Zwolle en Raalte aangepast. Op zondag 21 juli moeten reizigers nog rekening houden met vervangend busvervoer tussen Zwolle en ’t Harde, Kampen Zuid, Kampen en Meppel. NS verwacht dat reizigers maximaal 45 minuten langer onderweg zijn.

Overlast

De laatste tijd gebeurt het steeds vaker dat er langdurige werkzaamheden verricht moeten worden op het Nederlandse spoor. Zowel NS als ProRail waarschuwden enkele jaren geleden al dat er steeds meer onderhoud nodig zou zijn en dat reizigers daar ook de gevolgen van zouden merken. Bijvoorbeeld in Leiden was het treinverkeer onlangs lange tijd gestremd. Reizigersorganisaties hadden hier later veel kritiek op, omdat door de maatregelen van NS onnodig veel mensen getroffen zouden zijn.

Lees ook:

Rover kritisch over schrappen treinen door werkzaamheden Leiden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Dagenlang hinder aan spoor rondom Zwolle door werkzaamheden”

kees boer|02.07.19|20:13

Dit lijkt dat dit zich elk jaar herhaald wordt;op die manier wordt een alternatieve railverbinding met het noorden zoals de Zuiderzeelijn toch wel gemist