Fyra-treinen gaan rijden tussen Venetië en Turijn

De door NS afgeschreven Fyra-treinen gaan naar verluidt nu rijden op het traject tussen Venetië en Turijn en langs de Adriatische kust. De steden Venetië en Turijn liggen ruim 400 kilometer uit elkaar. Dat meldt het Italiaanse spoorvakblad Ferrovie.info. Er zijn in de afgelopen maanden regelmatig filmpjes en video’s opgedoken van testritten van de V250-treinen.

Na de problemen met de Fyra’s op de HSL, stuurde NS de treinen in 2013 terug naar de Italiaanse treinenbouwer AnsaldoBreda. Daarbij werd de afspraak gemaakt dat de treinbouwer de treinen mocht aanpassen aan wensen van een nieuwe klant, zodat de voertuigen doorverkocht konden worden. Een jaar geleden meldden Italiaanse media dat Trenitalia de treinen had aangeschaft. Dit bedrijf is onderdeel van de nationale spoorwegmaatschappij Ferrovie dello Stato.

Proefritten

Het Italiaanse vakblad heeft ook foto’s in handen, waarop te zien is dat de treinen een nieuwe huisstijl hebben gekregen. Er is gekozen voor twee tinten grijs en rood. Alleen de merknaam ontbreekt nog op de zijkanten van de trein. De verwachting van Ferrovie is dat dit de naam Frecciarossa zal zijn. Verwacht wordt nu dat de treinen binnenkort in de normale dienstregeling zullen worden opgenomen.

Bekijk hier een video van verschillende proefritten met de V250-treinen op het Italiaanse spoor:

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.