NS en HTM openen gezamenlijke OV Servicewinkel

Den Haag, centraal station

NS en HTM openen deze zomer een gezamenlijke OV Servicewinkel op station Den Haag Centraal Station. Reizigers kunnen er terecht voor deur-tot-deur service, reisinformatie en kaartverkoop. De vestiging wordt bemand door zowel HTM- als NS-medewerkers. In de nieuwe winkel zijn innovatieve en interactieve reisinformatieschermen en reisinformatietafels, zodat reizigers hun weg eenvoudig kunnen vinden. Ook kunnen reizigers er informatie vinden over attracties in de regio Den Haag.

De vestiging op Den Haag Centraal is de eerste vestiging van een OV Servicewinkel. Het concept wordt voor het eerst getest. Later dit jaar komt er een soortgelijke proefvestiging op Breda Centraal Station. NS gaat in Breda de volgende stap in de verbetering van service aan de reizigers testen met meer opties zoals abonnementenverkoop. Als alles goed gaat staat voor een latere fase station Amsterdam Centraal in de planning.

Concept

Directeur Timo Huges van NS over de OV Servicewinkel in Den Haag: “Met deze formule willen we de klant ontzorgen in zijn reis van deur tot deur, op stations en samen met andere vervoerders. Voor vragen aan NS of HTM kun je hier terecht. Van een los treinkaartje tot informatie over je aanvullende tram- bus- of treinreis. Als het concept werkt en reizigers en medewerkers positief zijn gaan we dit concept samen met de andere vervoerders breder uitrollen op stations met nog meer service.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “NS en HTM openen gezamenlijke OV Servicewinkel”

E.J.H van de Vliet|04.08.20|13:59

ik wil een nieuwe ov pas die van mij is verlopen
gr. Evert