toegankelijkheid

Vervanging tramremise Scheveningen vanwege breedte moderne trams

De bekende rood-beige trams verdwijnen vanaf 2026. Wikipedia/Rob Dammers

De tramremise in Scheveningen zal volledig worden vervangen. Dit is nodig omdat het huidige complex is verouderd, maar des te meer omdat de moderne tramvoertuigen “te breed” zijn om in de nauwe remise te stallen. De nieuwe remise zal straks beschikken over vijftien sporen en biedt plaats aan 42 voertuigen. De werkzaamheden starten in 2024.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl

2 reacties op “Vervanging tramremise Scheveningen vanwege breedte moderne trams”

Michiel van Bokhorst|30.08.22|11:26

Het onderschrift van de foto klopt niet: deze tram rijdt naar Delft Tanthof. Foto is in de oude situatie in Delft, van voor de spoortunnel, en heeft dus vrij weinig met de tramremise in Scheveningen te maken. Er moet toch een recentere en relevantere foto te vinden zijn?

-baxspace-|29.08.22|13:49

De foto bij dit artikel is ZO NIET lijn 1 richting Den Haag CS.