Aanbesteding arbeidsongeschiktheidsverzekering GVB-personeel op de markt

GVB, trams

Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB schrijft een Europese aanbesteding uit voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering van haar medewerkers. Omdat de huidige verzekering per 1 juli is afgelopen, moet de vervoerder op zoek naar een nieuwe overeenkomst. Zolang die nog niet is afgesloten, loopt de huidige regeling maandelijks door tot het Europese aanbestedingstraject is afgerond. 

Het gaat om een zogenaamde IPAP-regeling, dit staat voor InvaliditeitsPensioen – AanvullingsPlan. De verzekeraar die de meest aantrekkelijke premie biedt in verhouding tot de voorwaarden, mag de komende drie jaar de GVB-medewerkers verzekeren. Het is mogelijk om deze overeenkomst eenmalig met drie jaar te verlengen. Het GVB is verplicht Europees aan te besteden.

Tot nu toe verzorgde Loyalis de verzekeringen. Geïnteresseerde partijen kunnen tot en met 8 oktober (tot 12 uur) inschrijven via TenderNed. De verzekering biedt na twee jaar arbeidsongeschiktheid in combinatie met een UWV-beslissing een inkomenscompensatie. Deze is afhankelijk van de WIA-klasse. De uitkering garandeert in ieder geval een minimum inkomen van 70 procent.

Arbeidsongeschikt

Deelname aan de IPAP-regeling is verplicht voor alle werknemers, met de mogelijkheid om afstand te nemen. Alleen volledig arbeidsongeschikten van 65 jaar of ouder hoeven niet mee te doen, evenals gedeeltelijk arbeidsongeschikten van 62 of ouder. De voorwaarden van de verzekering zijn door cao-partijen in 2009 afgesproken. In de komende cao-onderhandelingen later dit jaar zullen deze verwachting geen rol spelen, aldus een woordvoerder van het GVB. omdat de verzekering een “verlenging” is van de bestaande afspraken.

Het GVB heeft 3.750 werknemers in dienst die werken voor GVB Exploitatie (de trams, metro’s en bussen) of GVB Veren (de veerponten). De loonsom bedraagt jaarlijks zo’n 166 miljoen euro. GVB exploiteert 56 buslijnen, zestien tramlijnen, vier metrolijnen en acht veerverbindingen. GVB verzorgt ook het beheer en onderhoud van het materieel en de infrastructuur. Dagelijks maken zo’n 740.000 reizigers gebruik van de diensten van de vervoerder.

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.