Den Haag

HTM: ‘Andere dienstregeling en werkzaamheden in de zomer’

Trams HTM Den Haag
Foto: Trams van HTM in Den Haag. HTM

Tijdens de zomermaanden wijzigt HTM de dienstregeling. Zo gaan op enkele lijnen de frequenties van tram en bus omlaag, omdat de scholen dicht zijn. Op de zogeheten strandlijnen blijft de frequentie gelijk of gaat deze omhoog. Ook worden er op verschillende plekken werkzaamheden verricht, dat meldt de vervoerder in een bericht op de website. 

De dienstregeling van tram 9 wordt aangevuld met tram 9S. Deze laatste is de Strandexpress die vanaf station Hollands Spoor via Den Haag Centraal rechtstreeks doorrijdt naar de halten Kurhaus en Zwarte Pad. Tram 34 komt tijdens de zomerdienstregeling te vervallen.

Werkzaamheden

Ook wordt er in de zomermaanden door HTM aan de sporen, wissels en bovenleiding gewerkt. De werkzaamheden vinden plaats tussen 8 juli en 3 augustus en hebben gevolgen voor trams 2, 3, 4 en 12. De route van tram 3 wordt in twee delen opgesplitst. Doordat tram 2 tijdelijk een andere route rijdt is deze niet toegankelijk voor mensen die gebruik maken van een rollator of rolstoel. Tram 4 wordt eveneens omgeleid en tram 12 rijdt tijdens de werkzaamheden niet.

HTM adviseert iedereen om voor vertrek de actuele reisinformatie te bekijken.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer