Daimler Buses levert 95 Mercedes Benz eCitaro’s aan HTM

Elektrisch laadstation voor de Mercedes-Benz eCitaro met volledig elektrische aandrijving in de busfabriek in Mannheim. Foto: Daimler Buses

Daimler Buses levert 95 gelede Mercedes Benz eCitaro stadsbussen inclusief complete depotinrichting aan HTM. De vervoersmaatschappij start medio 2024 met de elektrificatie van het openbaar busvervoer in de regeringsstad.

De omvorming naar elektrificatie komt volgens HTM in een stroomversnelling door de bestelling van 95 Mercedes-Benz eCitaro’s voor het jaar 2024. Deze bussen komen in plaats van de huidige CNG-vloot. De driedeurs eCitaro en eCitaro G bussen beschikken over de nieuwste batterijtechnologie van de derde NMC generatie. De lage vloer eBussen worden via pantograaf geladen in de depots van HTM.

Daimler Buses zal naast de elektrische bussen ook de laadinfra en civiele techniek op zich nemen voor het Haagse depot. Dat doet het bedrijf middels de Delftse onderaannemer ABB E-mobility in samenwerking met Batenburg Techniek uit Rotterdam.

Comfortabeler

“We kijken uit naar de komst van de e-Citaro’s. Daarmee zetten we een belangrijke stap op weg naar 100% duurzaam openbaar vervoer in de Haagse regio conform de afspraken die HTM hierover heeft gemaakt met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De gelede bussen hebben meer capaciteit en worden ingezet op de drukke buslijnen. Meer reizigers kunnen daardoor ook met de bus comfortabeler reizen.” aldus Jaap Bierman, algemeen directeur HTM.

“Het feit dat HTM na een zeer uitgebreide tenderprocedure voor ons kiest, is voor ons een bevestiging dat wij met onze mobiliteitsoplossing voor eMobility de juiste weg zijn ingeslagen. Wij kijken er dan ook naar uit om onze langdurige samenwerking met HTM aan te vangen en met elkaar een groen Den Haag te realiseren”, aldus Joost van der Bijl, CEO bij Daimler Buses.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer