Bezuinigingen

Rover start petitie en stickeractie tegen ‘kaalslag’ openbaar vervoer

Stickeractie Rover
Foto: De sticker die Rover gebruikt voor het actievoeren. Rover

Rover roept reizigers op om in actie te komen tegen de dreigende bezuinigingen in het openbaar vervoer. De reizigersvereniging is daarom een petitie gestart die ze uiteindelijk aan de “verantwoordelijke overheden” gaan aanbieden. Om aandacht voor de petitie te krijgen is Rover een stickeractie gestart. 

“We horen veel mooie praatjes over maatregelen voor het klimaat, maar intussen krijgt het duurzame vervoer klap na klap te verduren”, aldus Freek Bos, directeur van Rover. “Steeds meer reizigers dreigen noodgedwongen voor de auto te moeten kiezen”, vervolgt Bos zijn verhaal.

Rover roept reizigers dan ook op een petitie te tekenen tegen de “kaalslag in het openbaar vervoer”. Inmiddels is de petitie al ruim 3400 keer ondertekend. De petitie wordt uiteindelijk aangeboden aan alle overheden die verantwoordelijk zijn voor het openbaar vervoer in hun regio. Om deze petitie ook bij reizigers onder de aandacht te brengen, is Rover eveneens een stickeractie gestart. Reizigers die aan de stickeractie mee willen doen kunnen de stickers gratis bestellen bij de reizigersvereniging.

Tweede Kamer

Door een ongunstige financiële situatie als gevolg van corona en oplopende kosten door onder andere de stijgende energieprijs, dreigt volgend jaar in het hele land flink gesneden te worden in het openbaar vervoer. Eerder klonk vanuit de Tweede Kamer ook al het geluid om maatregelen te nemen tegen de verschraling van het ov. Zowel in de stad als het platteland staan er buslijnen, trams en metrolijnen op de tocht. “Dit komt bovenop de verschraling en prijsstijgingen waar de ov-reiziger dit jaar al mee te maken kreeg. Voor ons is de maat vol”, zo besluit Rover.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Merijn van Merrienboer