ov-kaart

Nijmegenaren met laag inkomen krijgen goedkoop busabonnemenent

Busstation Nijmegen
Foto: Busstation in Nijmegen Marcel Rommens

Nijmegenaren met een laag inkomen kunnen een busvoordeelabonnement aanvragen bij de gemeente. Voor vijftien euro kan iemand een jaar lang reizen met de bus.

Het abonnement is geldig op alle stads- en streekbussen in de gemeente Nijmegen en in de dorpen: Alverna, Berg en Dal, Beuningen, Elst, Erlecom, Ewijk, Groesbeek, Heumen, Kekerdom, Leuth, Malden, Molenhoek, Mook, Nederasselt, Ooij, Overasselt, Weurt, Wijchen, Winssen. Een uitzondering is lijn 58 naar het Duitse Kleve, daar geldt het abonnement niet voor.

De gemeente Nijmegen hanteert verschillende maximale inkomens om in aanmerking te komen voor het abonnement. Zo mag een alleenstaande vanaf 18 jaar niet meer verdienen dan 1.560 euro, voor een alleenstaande ouder ligt de grens 2.005 euro en voor iemand die getrouwd is of samenwoont 2.225 euro

Hoe werkt het?

Nijmegenaren kunnen het hele jaar door het busvoordeelabonnement aanvragen op de site van de gemeente.  Voor de aanvraag is een persoonlijke ov-chipkaart nodig. Het abonnement is geldig op werkdagen vanaf 09.00 uur en op weekend- en feestdagen de hele dag.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer