Bussen

Geen treinen door werkzaamheden tussen Maastricht en Heerlen

Station Maastricht. Foto: Marco Windjes/Pixabay Foto: Marco Windjes/Pixabay

Op verschillende plekken tussen Maastricht en Heerlen wordt de komende tijd aan het spoor gewerkt. De spoorstaven worden vervangen en ook de ballast wordt vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden zet Arriva treinvervangend busvervoer in.

Tussen Maastricht en Valkenburg rijden vanaf 23 augustus 23.00 uur geen treinen. Het treinverkeer zal weer opgestart worden vanaf 29 augustus 05.00 uur. Na die datum is het treinverkeer tot 3 september 07.00 uur gestremd tussen Valkenburg en Heerlen.

Tijdens de stremming zal vervoerder Arriva bussen inzetten. In Maastricht Randwyk, Maastricht, Maastricht Noord, Meerssen, Houthem-St. Gerlach en Valkenburg zijn haltes voor het treinvervangend vervoer. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer vind je op de website van Arriva.

Werkzaamheden

Tot en met zaterdag 3 september wordt er tussen Meerssen en Valkenburg gewerkt, tussen Voerendaal en Tervoirt en op het traject tussen Klimmen en Schin op Geul. Op alle genoemde locaties wordt het spoor vervangen. Tussen Meerssen en Valkenburg worden bovendien twee overwegen onder handen genomen. Dat is ook het geval bij het station Schin op Geul.

In Meerssen, Voerendaal en Schin op Geul zullen de P&R terreinen bij de stations gedeeltelijk gebruikt worden voor de opslag van materieel. In Valkenburg wordt een locatie aan de Meerssenderweg als opslagterrein ingericht. Daardoor zal een gedeelte van die weg tijdelijk afgesloten zijn.

Dit onderwerp verscheen eerder op zustervakblad SpoorPro.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.