Ronde van Spanje

Ook busvervoer Brabant gestremd door Vuelta

Vuelta komt naar Nederland. Foto Unsplash/John Cameron.

De ronde van Spanje komt aankomend weekend naar Nederland. ‘La Vuelta’ gaat in Utrecht van start. In de Domstad rijden de wielrenners twee etappes om vervolgens af te reizen naar Breda en Den Bosch. Het busverkeer in beide steden rijdt tijdens de etappe een andere route of helemaal niet meer, meldt Arriva.

Vrijdag 19 augustus start de eerste etappe van de Vuelta. De etappe gaat door verschillende Utrechtse wijken, en legt daarmee het busvervoer in Utrecht plat. Dat heeft ook invloed op de Brabantliners 400 en 401 naar station Utrecht Centraal. Vanaf 15:00 uur rijden deze bussen een aangepaste route. De bushalte Graadt van Roggenweg vervalt op die route.

Op 20 augustus start de etappe in Den Bosch en fietsen de renners naar de finish in Utrecht. Dat betekent dat alle stadsbussen in Den Bosch vanaf de start dienstregeling rijden tot circa 15:00 uur een aangepaste route rijden. Het station blijft goed bereikbaar. De transferiumlijnen 60 en 80 rijden de hele dag een andere route. Ook de uitstaphalte voor deze lijnen is aangepast. Respectievelijk het busstation bij Centraal Station en bushalte Hertog Hendriksingel.

Pendelbussen

21 augustus start de derde etappe van de Spaanse wielerronde op de Grote Markt in Breda. Het centrum van Breda is deze dag afgesloten voor al het verkeer. Met de trein of pendelbus naar station Breda afreizen en lopend de binnenstad in kan natuurlijk wel. Tussen 10:15 en 19:00 rijden alle stadslijnen in en rondom Breda niet en tussen 14.00 uur en 17.30 uur rijden er geen stadslijnen in Roosendaal. Ook diverse streeklijnen krijgen zondag 21 augustus te maken met uitval. Op de volgende lijnen vinden aanpassingen plaats die allemaal verwerkt zijn op de website van Arriva: lijn 105, 115, 119, 123, 130, 132, 310, 311, 312, 316, 325, 326, 327 en 400.

Het centrum van Breda is ook te bereiken via pendelbussen, laat Arriva weten. Ieder kwartier rijdt een pendelbus tussen het NAC stadion en centrum Breda. Bij het NAC stadion is voldoende plek om de auto te parkeren om vervolgens met de pendelbus het centrum van Breda te bereiken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.