Passagier spuugt Belgische buschauffeur in gezicht

Bus van De Lijn
Bron: inge

Een buschauffeur van De Lijn is donderdag in zijn gezicht gespuugd door een agressieve passagier die het niet kon verkroppen dat hij de bus moest verlaten. De 55-jarige buschauffeur kreeg te maken met een lekke band en moest daarom de passagiers vragen om uit te stappen bij de eerstvolgende halte. “Ik vind dit niet kunnen en zeker niet in tijden van corona”, aldus het slachtoffer.

Tegen de Gazet van Antwerpen vertelt de chauffeur dat hij meteen aan de hulpdiensten vroeg om getest te worden op het coronavirus, maar dat dit vanwege de incubatietijd niet mogelijk was. Daarom moet hij de komende dagen goed opletten of hij symptomen krijgt. Hij mag ook zeker een week niet werken. “Ik werk al meer dan acht jaar als buschauffeur. Het is de eerste keer dat ik te maken krijg met agressie op mijn bus.”

Lekke band

Het ging om een bus die door Sint-Niklaas reed, een plaats tussen Antwerpen en Gent. De bus kreeg een lekke band en de chauffeur stapte uit om zijn achterband te controleren. Iets wat blijkbaar niet goed viel bij de mannelijke passagier in het voertuig, die tegen de bestuurder tekeerging. Nadat hij daarna ook nog eens het voertuig moest verlaten om op een volgende bus te wachten, spuugde de man de chauffeur in zijn gezicht.

De politie is druk bezig om de dader te vinden. De dader staat namelijk op de foto en ook is gekeken of de camerabeelden bruikbaar zijn om hem te vinden en te veroordelen. Nog meer dan normaal wordt het bespugen van medewerkers in het OV heel hoog opgenomen. Na een vergelijkbaar incident in Nederland werd de dader veroordeeld tot acht weken in de cel. Bovendien legde de rechter een extra boete op van 450 euro. Het Openbaar Ministerie verklaarde dat iedereen het ‘uit zijn hoofd moest laten om mensen zo te bejegenen’.

Lees ook:

Acht weken cel voor bespugen buschauffeur

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.