Waterstoftankstations in opkomst in Nederland

Laat ons die belangrijke bedrijfsfoto's nemen zodat je met je bedrijf kan uitpakken. Marcvanraes.be - Kletscopter.be +32(0)475/31.74.12

Waterstof wordt gezien als een belangrijke alternatieve brandstof op weg naar een emissievrije toekomst. Bussen op waterstof hebben bepaalde voordelen boven batterij-elektrische voertuigen, namelijk een grotere actieradius en meer gemak in het tanken. Onlangs werd bekend dat er in totaal 50 waterstofbussen bijkomen in Nederland. Een probleem is dat het aantal tanklocaties nog erg tegenvalt.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

2 reacties op “Waterstoftankstations in opkomst in Nederland”

Arthur Janssen|22.03.20|10:01

Het mooie van waterstof is dat het bewaard kan worden, de overproductie van electra van zonnepanelen en windmolens (die toch vaak stilstaan) kan dan omgezet worden in waterstof, dat maakt het redement ervan oo een stuk beter. Bovendien heeft nederland een prima infrastructuur on dat waterstof te verspreiden als we geen gas meer mogen gebruiken. Kortom een win win situatie.

Pat Rick|23.12.19|12:03

Zeker in Noord-Nederland, waar men de waterstofeconomie wil starten, mag men wat stations bijbouwen. Ook om de stroom van windparken niet allemaal via leidingen van Tennet naar de rest van Nederland te sturen. Misschien een gecombineerd pompstation voor treinen, vrachtwagens, bussen en auto’s? In Veendam vlakbij de fabriek? Verschillende mogelijkheden om kosten te drukken en om subsidies te verwerven. De EU heeft 1000 miljard beschikbaar voor groene initiatieven