Petitie tegen overvolle bussen 400 keer ondertekend

Ruim 400 mensen hebben een petitie ondertekend tegen overvolle Arriva-bussen in Noord-Brabant. Niels Aussems uit Waalwijk wil met deze petitie busbedrijf Arriva overhalen om gelede bussen te gaan inzetten. In steden als Tilburg, Waalwijk en Den Bosch zitten de bussen volgens Aussems soms zo vol dat reizigers bij de halte achterblijven.

Aussems zei tegen Omroep Brabant dat het regelmatig voorkomt dat de bussen te vol zitten. Reizigers die de bus niet meer in kunnen, moeten dan wachten op de volgende bus.

Basisbeurs

Arriva heeft toegegeven dat de bussen in verschillende Brabantse steden de laatste tijd erg vol zitten. Volgens het busbedrijf is er een piek op te merken in vergelijking met eerdere jaren. Het busbedrijf ziet de afschaffing van de basisbeurs als een mogelijke verklaring voor die drukte, omdat studenten daardoor langer thuis blijven wonen en met het openbaar vervoer naar school reizen.

Arriva zet extra bussen in tijdens de drukke momenten, zoals tussen 7.00 en 8.00 uur ’s ochtends. Volgens Aussems is dit nog niet voldoende omdat deze bussen niet goed aansluiten op de bussen die al rijden. Een gelede bus heeft een hogere capaciteit en kan dus meer mensen tegelijk vervoeren.

Provincie

Volgens Aussems zijn er ondertussen ook gemeenten die het probleem erkennen en die het bij de provincie onder de aandacht willen brengen. Een wethouder in Dongen heeft het probleem bij zowel de provincie als Arriva aangekaart.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.