Arriva vraagt Brabanders namen te bedenken voor stadslijnen

Arriva (2)

Arriva vraagt inwoners van de provincie Noord-Brabant om namen te verzinnen voor de stadslijnen in Breda, Den Bosch en Tilburg. “We willen deze stadslijnen een naam geven die het beste uitdrukking geeft aan het karakter van de stadsdiensten”, aldus de vervoerder.

Arriva heeft onlangs de busconcessies voor West- en Oost-Brabant gewonnen. Het openbaar vervoer in Noord-Brabant is verdeeld in drie concessiegebieden. Arriva gaat vanaf 14 december 2014 het busvervoer verzorgen in West-Brabant voor de periode van 8 jaar en gedurende 10 jaar in Oost-Brabant. Het openbaar vervoer in de regio Eindhoven valt onder de verantwoordelijkheid van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en wordt tot eind 2016 in ieder geval uitgevoerd door Hermes.

Stadslijnen

De ingezonden namen voor de stadslijnen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit gedeputeerde Ruud van Heugten van de provincie Noord-Brabant, wethouders Jan Hoskam, Mario Jacobs en Selçuk Akinci van respectievelijk Den Bosch, Tilburg en Breda, Lout Donders van Omroep Brabant, Ton Rooms van het Brabants Dagblad en Jan Hendriks voorzitter van het Reizigersoverleg Brabant. Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur van Arriva Nederland, is de juryvoorzitter.

Het is mogelijk om tot en met 3 november namen voor te stellen via http://www.arriva.nl/brabantbepaaltnaam. Inzenders maken kans op een maandabonnement voor de regio Brabant. Op 10 november worden de door de jury gekozen namen bekendgemaakt. Daarna kunnen inwoners van Brabant stemmen op hun favoriet.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Arriva vraagt Brabanders namen te bedenken voor stadslijnen”

John rdam|28.10.14|14:12

O jee,daar gaan we weer. Hopelijk blijven de lijnnummers wel gewoon bestaan.
In Rotterdam hebben medewerkers en klanten zich jarenlang moeten redden met Calandlijn en Erasmuslijn (waarbij niet de Erasmuslijn, maar de Calandlijn langs de beide vestigingen van de Erasmus Universiteit reed, logisch toch?) Vooral niet-Rotterdammers konden door die originele namen heel goed hun weg vinden…… niet dus! Nu is het weer gewoon lijn A, B, C, D, E. Misschien niet mooi, maar wel praktisch