BRU draait bezuinigingen busvervoer deels terug

Het Bureau Regio Utrecht (BRU) heeft bezuinigingen in het busvervoer deels teruggedraaid. Door ingrepen vanuit het Rijk moest BRU bezuinigingen doorvoeren, maar consultatie met andere partijen heeft geleid tot een aantal aanpassingen.

BRU bestaat uit negen samenwerkende gemeenten die de openbaar vervoerautoriteit in de regio vormen. Ieder jaar bekijken zij het lijnennet en de dienstregeling. Indien nodig worden dan aanpassingen gedaan.

Buslijn

Als gevolg van de bezuinigingen die het Rijk per 2013 in wil voeren, had BRU eerst besloten tot het vooral versterken van de lijnen waar veel reizigers gebruik van maken, in plaats van meer buslijnen te laten rijden met af en toe een bus.

Ook werd toen besloten de tarieven voor bus en tram met gemiddeld 5% te verhogen. Hoe dit precies gerealiseerd zal worden moet echter nog wel besproken worden in een overleg met GVU/Connexxion, de provincie Utrecht en BRU.

Taxibus

De voorstellen van de BRU zijn eerst besproken met de gemeenten van de regio Utrecht, met de provincie Utrecht en met reizigersorganisaties. Aan de hand daarvan zijn aanpassingen gedaan.

Daardoor is onder meer besloten dat in de avonduren de bussen even vaak blijven rijden en er taxibussen ingezet worden op plaatsen waar de buslijn verdwijnt. Alle overige aanpassingen zijn hier te vinden.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.