NU PAS VANAF 30 JUNI

Start Drielandentrein nog even op zijspoor door ‘aanzienlijke schade infrastructuur’

Arriva Maastricht
De opening van de Drielandentrein is uitgesteld tot tenminste zondag 30 juni. Beeld ter illustratie. Foto: Henk Vrieselaar / Shutterstock

De geplande start van de Drielandentrein, die Maastricht verbindt met de Belgische stad Luik en Aken in Duitsland, is voorlopig van de baan. Eigenlijk zou de verbinding vanaf zondag 9 juni in gebruik worden genomen, dat is nu uitgesteld naar zondag 30 juni. Eerder werd al bekend dat er tot zondag 16 juni geen treinen rijden op het deels zelfde traject tussen Maastricht Randwyck en het Belgische Visé.

De gevolgen van noodweer gooien roet in het eten voor zowel de verbinding tussen Maastricht Randwyck en Visé als de geplande opening van de Drielandentrein. De officiële lezing van de vertraging is “aanzienlijke schade aan de infrastructuur op het traject tussen Visé en Eijsden als gevolg van recent onweer” en wateroverlast, meldt Arriva mede namens vervoerders NS en het Belgische NMBS.

Herstelwerkzaamheden zijn intussen gerealiseerd. Wel moeten er nog “aanvullende en noodzakelijke” werkzaamheden worden uitgevoerd “om de spoorinfrastructuur te beschermen bij toekomstige overstromingen”, aldus de partijen. Die zeggen tegenover ANP de vertraging “ten zeerste te betreuren” omdat de start van de Drielandentrein daarom uitgesteld moet worden.

De nieuwe prognose is dat de trein gaat rijden vanaf zondag 30 juni. Met de Drielandentrein kunnen reizigers vanuit Maastricht naar zowel Luik als Aken reizen zonder te hoeven overstappen. Dat zou het voor inwoners van de grensregio makkelijker maken om voor werk, school, familiebezoek of recreatie de trein te pakken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl