VEEL SPOORSCHADE

Twee weken langer geen treinverkeer tussen Maastricht en Luik door waterballet

Maastricht
Hervatting treinverkeer Maastricht en Luik nogmaals uitgesteld. Foto: Menno van der Haven / Shutterstock

Herstelwerkzaamheden aan het spoor op het traject tussen Maastricht en Luik duren opnieuw langer dan eerder aangegeven. Vorige week donderdag werd de prognose ook al bijgesteld. Toen gaf NS aan te verwachten dat er tot zeker maandag 3 juni 05.00 uur geen treinen kunnen rijden tussen Maastricht Randwyck en het Belgische Visé.

Inmiddels meldt NS dat er er tenminste tot zondag 16 juni 05.00 uur geen treinverkeer mogelijk is op het traject. De problemen zijn veroorzaakt door zware regenval. Delen van het spoor kwamen onder water te staan en ballast onder de rails spoelde weg. Ook raakten overwegen en seininstallaties beschadigd.

Andere verwachtingen

Vorige week donderdag zei een woordvoerster van NS dat aan de Nederlandse kant de schade was hersteld. In België zouden echter hele stukken spoor moeten worden vervangen. NS gaf 19 mei al aan dat de problemen voor het treinverkeer tussen Maastricht en Luik tenminste tot donderdag 23 mei 01.00 uur zouden duren. De Belgische spoorwegbeheerder Infrabel ging toen al uit van 27 mei als het vroegst haalbare.

NS meldt op de eigen site dat er stopbussen rijden tussen tussen Maastricht, Maastricht Randwyck, Eijsden en Visé. De extra reistijd bedraagt meer dan een half uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Alexander Molendijk

Bron: SpoorPro.nl