HEEN EN WEER

Renovatie fietspad Van Brienenoordbrug doet veerpont naar Kralingseveer tijdelijk terugkeren

Van Brienenoordbrug
De Van Brienenoordbrug moet nodig worden gerenoveerd, maar Rijkswaterstaat en de gemeente Rotterdam gaan eerst het fiets- en voetgangerspad vervangen. Foto: Ruud Morijn Photographer / Shutterstock

Het fietspad op de Van Brienenoordbrug in Rotterdam wordt opgeknapt. Van maandag 15 tot en met zaterdag 28 juli is het daardoor niet mogelijk voor (brom)fietsers om via de brug de Nieuwe Maas over te steken. Tijdens de werkzaamheden aan het fietspad keert tijdelijk de veerpont terug die vaart tussen het Oude IJsselmondsehoofd en Kralingseveer. Tot begin jaren ’90 voer daar ook al een pont.

Tijdens de werkzaamheden zal het volledige asfalt van het fiets- en voetgangersgedeelte van de brug worden vervangen.

Rijkswaterstaat heeft een waarschuwingsbord geplaatst bij de oprit van het fietspad op de brug. Op het bord wordt de tijdelijke afsluiting van de Van Brienenoordbrug voor fietsers aangegeven. Ook staat op het bord het advies om vanaf 15 juli de veerpont te nemen.

Naast het fietspad moet eigenlijk de volledige Van Brienenoordbrug worden gerenoveerd, maar die grootscheepse klus is tot nader order uitgesteld. Wanneer de totale brug alsnog in renovatie gaat, zal er gedurende de werkzaamheden ook een veerpont varen tussen het Oude IJsselmondsehoofd en Kralingseveer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl